X

Barcelona

<<
 • LABA Barcelona, Casa Adret

  foto: Antonio Navarro Wijkmark
 • LABA Barcelona, Casa Adret

 • LABA Barcelona, Casa Adret

 • LABA Barcelona

  Sessió d’estudi amb Ruby Namdar (LABA NY) a l’esdeveniment de llançament

 • LABA Barcelona

  Actuació de música en directe a càrrec de Marcelo Schnock a l’esdeveniment de llançament

 • LABA Barcelona

  Esdeveniment de llançament, a Casa Adret

 • LABA Barcelona

  Esdeveniment de llançament, a Casa Adret

>>

Barcelona catalan

Nosaltres

LABA BCN reuneix artistes de tots els àmbits i disciplines per estudiar textos jueus clàssics, experimentar i explorar el futur de l’art i la cultura jueva.

LABA BCN ofereix anualment un programa de beques creatives per a fins a 10 artistes becaris. Estudiem les riques tradicions literàries i intel·lectuals del judaisme en un entorn lliure i creatiu, de manera que aquestes idees i històries fèrtils puguin inspirar noves reflexions i obres creatives. Els resultats del nostre laboratori amplien els límits del que pot ser la cultura jueva i el que els textos jueus poden ensenyar.

Amb la seva seu a Casa Adret (Calle Salomo ben Adret n.6), al cor del barri jueu medieval de Barcelona, LABA BCN està dedicada a la renovació de la cultura jueva a Barcelona i a introduir l’art jueu local com un factor creatiu contemporani en la vida cultural de Barcelona.

Equip

 • NATHALIE KERTESZ - DIRECTORA CREATIVA

  Nathalie Kertesz és artista visual, comissària i arquitecta, nascuda a Jerusalem i resident a Barcelona. Té una llicenciatura en Arquitectura de l'Acadèmia d'Art i Disseny Bezalel i una màster en Arquitectura i Cultura Urbana de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), en col·laboració amb el CCCB. Nathalie ha exposat en museus i galeries arreu del món, a més de comissariar exposicions artístiques i culturals. Com a cofundadora i directora artística de Laba BCN, Nathalie busca fomentar connexions i inspirar diàlegs dins de la comunitat artística, creant espais on puguin coexistir i florir perspectives diverses.

 • PAOLA SMAN - DIRECTORA CREATIVA

  Paola Sman és una artista visual nascuda a Ciutat de Mèxic. Ha estudiat i viscut a Jerusalem, Nova York i Barcelona, on resideix des de fa més de vint anys. La pintura, el dibuix, els llibres d'artista i la ceràmica són els mitjans en els quals ha treballat en els últims anys. També ha treballat en projectes de disseny i objectes jueus. Actualment, està treballant en projectes de cultura, art i pensament jueu a Barcelona, i durant més de 10 anys ha estat comissària de la llibreria del MUAC a CDMX. Recentment, ha obtingut dos postgraus, un en Pensament Jueu a Suècia i un altre en Ceràmica a La Massana a Barcelona.

 • DR. ZE'EV MAOR - ERUDIT RESIDENT

  Ze'ev Maor va créixer a Jerusalem i viu a Barcelona. Ze'ev té un doctorat en Filosofia (summa cum laude) de l'European Graduate School (EGS) a Suïssa, una llicenciatura en Arquitectura i Estudis Urbans de la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona (UPC) i una màster en Filosofia Ambiental de la Universitat Hebrea de Jerusalem. El seu llibre acadèmic, "Mythopoetica: Holderlin and Bialik in a Hermeneutical Encounter", va ser publicat per Atropos Press, NY/Dresden el 2013. Com a comissari i artista visual, Ze'ev ha presentat el seu treball en exposicions de museus i galeries d'art a Israel i Europa. Els seus escrits en prosa i poesia han estat publicats en revistes literàries en hebreu. Ze'ev Maor és cofundador de LABA BCN i director fundador del institut d'estudis jueus de Barcelona.

 • NOELIA BERNARDEZ - DIRECTORA DE PROJECTES

  Noelia, una historiadora argentina amb base a Espanya, especialitzada en història jueva i té un Màster en Estudis Jueus de la Universitat de Heidelberg. Com a Gestora de Projectes de l'espai LABA Barcelona, supervisa la comunicació institucional i la coordinació d'esdeveniments, mentre també participa en investigacions sobre l'anàlisi textual d'escriptures del període del Segon Temple i contribueix activament a projectes que promouen el patrimoni jueu a Catalunya, com el institut d'estudis jueus de Barcelona i la plataforma Mozaika.

2023 Barcelona LABA Becaris

 • Estem desitjant donar la benvinguda als nostres nous becaris en el proper programa del 2023-2024!

  Si us plau, ompliu el formulari de contacte per rebre actualitzacions i obtenir més informació sobre els nostres propers esdeveniments i la convocatòria oberta.

Recolza'ns

Gràcies per la vostra disposició a donar suport a LABA BCN.

La vostra donació ajudarà al nostre projecte per tal que puguem enriquir el món artístic local i contribuir a la revitalització de la cultura jueva a Europa.

Per a contribucions, si us plau, poseu-vos en contacte amb: [email protected].

 

Notícies